Frumusețe,  Lifestyle

Pensule de machiaj din fibre naturale

Reading Time: 4 minutes
pensule de machiaj din fibre naturale
Pensule de machiaj din fibre naturale

O gospodărie fără plastic

Acum trei ani am sărbătorit ziua de naștere a primei mele născute în stil mare, cu mulți invitați, care i-au adus foarte multe cadouri. Când copila s-a apucat să le deschidă, m-am uitat pe podea; mândra mea stătea în mijlocul camerei și era înconjurată de un munte de jucării…din plastic. Desigur, ea s-a bucurat de toate în parte, în aceeași măsură, dar pentru puțin timp. Jucăriile s-au stricat destul de repede și au ajuns la gunoi. Da, la gunoi, pentru că nu se puteau recicla.

Atunci am realizat că-mi doresc ca noi să fim o gospodărie plastic-free, sau cu cât mai puțin plastic posibil. Am optat pentru obiecte menajere din sticlă sau din materiale reciclabile, sau care au cât mai multe întrebuințări, jucării din lemn și textile sustenabile, sacoșe de cumpărături și săculeți pentru cântărit alimente din pânză/bumbac organic și, nu în ultimul rând, refolosirea sau găsirea unui nou uz (de exemplu, vazele sau pușculițele din borcane sunt preferatele mele). ♻️

O să spui, probabil, că, la nivel macro, eforturile noastre nu înseamnă nimic, dar mie-mi place să cred că orice pas în bine e important. Dacă am schimba toți bucățica noastră de lume, atunci am avea tot mai multe bucățele îmbunătățite. Puse împreună… construim o nouă lume! 🌏

Încă un pas

Recent îmi făceam rondul prin Farmacia Tei. Este unul dintr-o locurile mele preferate din oraș – partea de cosmetice și food, să avem clar. Este și cam singurul shop din care cumpăr offline. Pe lista mea mintală aveam doar uleiul de spălare Xémose de la Uriage, pe care îl folosim toate patru și pastă de dinți Elmex pentru cele mici. Știam, însă, în sufletul meu, că o să ajungă mult mai multe în coș. Asta datorită ofertei bogate, dar și a prețurilor foarte bune.

Odată ajunsă la raionul de accesorii de îngrijire personală, mare mi-a fost încântarea să descopăr că oferta tocmai se îmbogățise! Alături de periuțele de dinți din lemn, se aflau produse de bambus de la Pandoo șiii…ta-daaa, aceste minunății de pensule de machiaj! Cred că mai erau și alte produse, dar ochii mi-au rămas la pensule. Și, pentru că merit, am decis să-mi dăruiesc cutia cadou.

De ce sunt minunate? Pentru că sunt din fibre naturale de grâu, adio plastic! și din păr sintetic, deci sunt și vegane. Sunt produse de Beter, o afacere de familie din Barcelona, ajunsă la a treia generație. Interesant de observat e că această companie nu este nișată pe produse sustenabile, ceea ce face inițiativa lor lăudabilă. Companiile se orientează spre a realiza produse cu impact cât mai mic asupra naturii, mi se pare absolut fantastic!

Pensule de machiaj din fibre naturale: care sunt avantajele ?

Aceste pensule de machiaj sunt accesorii de ecologice, sustenabile, complet reciclabile, cu corpul realizat din fibre naturale – în acest caz, din grâu. Perii sunt sintetici, deci vegani și cruelty free. Alte avantaje ale perilor sintetici sunt că nu absurd umezeala, uleiurile și nici mult produs, se murdăresc mai greu și se curăță mai ușor. Iar aceștia, de la pensulele Beter, sunt atât de fini și de moi, sunt de vis!

Perii sintetici sunt atât de moi, de fini și de pufoși!

Setul este perfect pentru cadou pentru iubitoarele de produse de calitate, dar care sunt și ecologice! Conține 5 pensule: pentru pudră, pentru fond de ten, pentru concealer, pentru fard de pleoape și una de precizie. Îți poți completa setul cu pensula unghiulară Kabuki, care se vinde separat. De altfel, toate celelalte 5 pot fi achiziționate și individual.

Sunt foarte ușoare și facil de folosit. Țin bine produsul, nu am avut deloc fallout la aplicare, în sfârșit! Era un aspect care mă supăra tare la ultimul set deținut, credeam că sunt fardurile vinovate!

Pensulele vin și cu un etui care se rulează, din iută și nasturi din fibră de grâu. Ambalajul este din carton certificat FSC și este 100% reciclabil.

Setul conține și un etui din iută

De ce sunt produsele sustenabile mai scumpe?

În primul rând, din cauza unuia dintre cele mai vechi principii din vânzări: oferta este mai mare decat cererea. Cu alte cuvinte, încă nu se cer atât de mult. Nici la capitolul popularitate nu stau prea bine, avantajele lor fiind eclipsate, încă, de prețurile prea mari. Este greu, mai ales în contextul economic actual, să alegi grija pentru mediu și viitorul Planetei, mai presus de propriile griji.

Pe de altă parte, merită să te gândești la faptul că produsele sustenabile sunt și de o calitate mai bună, sunt mai rezistente, iar investiția în ele poate fi amortizate în timp. De exemplu, în cazul acestor pensule de machiaj, consumi mai puțin produs la aplicare, dar și mai puține resurse, atunci când trebuie să le cureți. Aceste aspecte ar putea, pe termen lung, să facă investiția în sustenabilitate și ecologie mai profitabilă decât achiziționarea de produse din plastic. Acestea din urmă, de multe ori, se dovedesc a fi de unică folosință.

Setul de la Beter are un preț foarte bun la Farmacia Tei, mai bun chiar decât cel de pe site-ul producătorului: 110 lei, față de 28 de euro. Eu le-am cumpărat pentru că sunt ecologice, arată foarte bine, culorile sunt pe placul meu, perii sunt extrem de moi, prețul e foarte bun, comparativ cu calitatea oferită, au și acel super etui și nici nu mai aveam pensule, pentru că mi le rătăciseră cele mici. Eu nu le-am găsit niciun defect și sper să-ți placă și ție, dacă vei decide să le încerci. Scrie-mi în comentarii!

O zi cu soare! ☀

Nu uita că te poți înscrie la newsletter, pentru a primi vești atunci când mai postez!

Mami de trei fetițe, scriitoare de conținut, visătoare de visuri mari. 🌸

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *